perjantai 23. marraskuuta 2012

Ensimmäinen rumpuni

Valokuvatorstaissa oli inspiraationa kuva josta minulle tuli mieleen opastus ja ohjeiden kysyminen. Kuvassani on ensimmäinen tekemäni lapinrumpu, juuri vihkimisen jälkeen. Vielä ilman merkintöjä, koska niitä merkinnöllisiä ei yleensä ruukata esitellä. Rumpu on hyvin henkilökohtainen. Moni shamaani on käyttänyt rumpuaan myös kompassina. Rumpu oli myös kartta ja ennustaja ja sillä voitiin ottaa yhteys aliseen ja yliseen.

Canon EOS 350D, v. 2012
Valokuvatorstai; Haaste 265

6 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista! Mitä merkintöjä noihin rumpuihin yleensä tehdään?

    VastaaPoista
  2. Hieno rumpu, sitäkin upeampi, kun olet itse tehnyt. Montako olet tehnyt?
    Tekisi mieli itselläkin yrittää, mutta ensin etsittävä paljon oppia ja neuvoja.

    VastaaPoista
  3. Rumpuun piirretään esimerkiksi jumalia ja voimaeläimiä. Yleensä rumpu on jaettu niin että toinen puoli on ylinen ja toinen alinen. Rummun keskiosa on siten keskinen maailma. Ylisessä on esimerkiksi jumalia ja alisesta löytyy voimanantajina esimerkiksi voimaeläimiä. Piirrokset riippuvat täysin rummun tekijästä.

    Jos rummun teko kiinnostaa niin kannattaa mennä kurssille tekemään rumpu, siellä saa hyvät ohjeet eikä tarvitse itse pähkäillä kaikkia ongelmia mitä eteen tulee. Itse rummun teko ei sinänsä erikoistaitoja vaadi. Sen osaa kyllä varmasti tehdä kuka vain. Itse kävin Lilja Takalon kurssin. Hän on tietääkseni pitänyt kursseja ympäri Suomea. Hän tekee myös rumpuhoitoja. En ole vielä muita rumpuja tehnyt kuin tämän yhden, ajattelin että tekisin myöhemmin suuremman rummun. Ehkä keväällä..

    VastaaPoista
  4. Jännä juttu, tosi mielenkiintoinen. Ihanan näköinen! Voisin itsekin kuvitella meneväni rummuntekokurssille jos eteen tulee ja aika passaa :)

    VastaaPoista
  5. Lapin taikaa, kotimaista mystiikkaa. Mielenkintoista. Kaunis rumpu.

    VastaaPoista
  6. Kurssille vain! :) Kiitän kommenteista kaikkia.

    VastaaPoista